WTA: Etihad Airways vodeća svjetska aviokompanija | Ekonomist

WTA: Etihad Airways vodeća svjetska aviokompanija

Nacionalna aviokompanija Ujedinjenih Arapskih Emirata UAE Etihad Airways dobila je, već sedmu godinu zaredom, priznanje za vodeću svjetsku aviokompaniju, na godišnjoj gala ceremoniji World Travel Awards WTA za ovu godinu.

Ta kompanija je, kako se navodi u saopštenju, dobila još tri prestižne nagrade, odnosno vodeća svjetska aviokompanija ove godine – za prvu klasu, sistem zabave na letu i za kabinsku posadu, prenosi agencija MINA-business.

“Te četiri nagrade označavaju kraj jedne izuzetno uspješne godine za nacionalnu aviokompaniju UAE, koju su obilježili uvođenje u rad najnovijih aviona tipa Airbus A380 i Boing 787 Dreamliner sa najinovativnijim kabinama u svijetu komercijalne avijacije, novi proizvodi i usluge na letu, kao i uvođenje novog dizajna spoljašnjosti aviona i novih uniformi”, navodi se u saopštenju.

Komercijalni direktor Etihad Airways-a Piter Bamgartner kazao je da je to značajna nagrada za velike napore koje su svi u Etihad Airways-u uložili kako bi ta mlada i progresivna kompanija postala svjetski lider u oblastima inovacije, gostoprimstva i stila.

On je dodao da Etihad ostaje posvećen transformaciji avioindustrije stalnim ulaganjem u najbolje ljude, proizvode i tehnologiju.

Osnivač i predsjednik WTA Grejem E. Kuk saopštio je da su glasači širom svijeta prepoznali posvećenost Etihada luksuznom putovanju i odali su priznanje ambiciji te kompanije da ponovo definiše način na koji će aviokompanije da funkcionišu u 21. vijeku.

“Sa nestrpljenjem očekujem da otkrijem šta je Etihad pripremio za narednu godinu kako bi očuvao svoju vodeću poziciju u međunarodnoj avijaciji. Čestitam cjelokupnom timu u Abu Dabiju i širom svijeta i želim vam mnogo sreće u narednoj godini”, rekao je Cooke.

Etihad Airways je 4. decembra proglašen za aviokompaniju naredne godine po izboru časopisa Air Transport World ATW, što se se smatra jednim od najprestižnijih priznanja u oblasti avijacije.

Aviokompanija je takođe dobila nagradu najbolja biznis klasa na dodjeli Ultratravel nagrada u Dubaiju, čime je upotpunjena dugačka lista značajnih nagrada koje je aviokompanija dobila širom svijeta tokom ove godine.

Etihad Airways je počeo da radi 2003. godine, a u prošloj godini je prevezao 14,8 miliona putnika.

Izvor: MINA-business

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top