Wolfenstein II: The New Colossus donosi još oštriju borbu protiv nacista

Izdavačka kuća Bethesda posljednjih godina privukla je izuzetno veliki broj poštovalaca na način na koji drugima to nije moglo poći za rukom – lansiranjem nastavaka igara koji gotovo nikoga nisu razočarali. Sve veći su izgledi da će to biti slučaj i ove godine, s obzirom na to da je švedski developerski tim MachineGames razvio nastavak čuvene ratne igre Wolfenstein. Prvi teaseri, koji su se mogli vidjeti još prije nekoliko mjeseci, pomalo su podsjećali na scene iz Fallouta, najavljujući, međutim, sasvim novu priču, što je idealan spoj da bi se zadržala postojeća i privukla nova rupa gejmera.

Punog naziva Wolfenstein II: The New Colossus, ova igra će na konzole PlayStation 4 i Xbox One, kao i u verziji za PC stići već 27. oktobra ove godine, a za koje su porudžbine već otvorene. Kao odgovor na radoznalost igrača kojima nisu dovoljne samo informacije iz zvaničnih saopštenja procurile su i neke koje ni Bethesda ni MachineGames nisu demantovali, a na osnovu kojih vidimo da će jesen biti u znaku interesantne fiktivne priče iz drugog svjetskog rata koja se odvija na teritoriji Sjedinjenih Američkih Država koje u igri treba osloboditi od nacističkog okupatora.

Među prvim su se po gejming portalima proširili in-game screenshotovi, koji su poslužili kao dopunima već zvanično predstavljenim zvaničnim artovima, sa kojih se vidi da je igra eksplozivna i da se odvija na nekoliko prepoznatljivih lokacija. Glavni protagoisti u The New Colossusu su BJ Blazkowicz i, za sada, neimenovana liderka pokreta otpora, a njih dvoje će voditi oštar sukob s nacistima, njihovim psima i drugim neprijateljima sa suprotne strane.

Iz do sada najavljenog naslućuje se ineresantna priča, budući da međuarodni sukob počinje kada jedan od nacista uđe u američki kafić i naruči milkšejk od jagode, nakon čega počinje direktan sukob, kada prepozna koga je sreo za šankom.

Pretprodaja se odvija u dvjema verzijama – standardnoj, po cijeni od 59,99 eura i Digital Deluxe, koja obuhvata Season Pass po cijeni od 79,99 eura. Za one koji žele nešto više omogućeno je veliko kolekcionarsko izdanje koje donosi četiri velika DLC-a za koje će Season Pass koštati oko 21 euro. Prvi, veliki, DLC nazvan je “The Adventures of Gunslinger Joe”, koji priča priču iz perspektive bivšeg profesionalnog quarterbacka Josepha Stalliona, kojeg borba protiv nacističkih hordi vodi od porušenog Čikaga do dubokog svemira.

Fabulu iz sasvim drugog ugla nudi DLC nazvan “The Diaries of Agent Silent Death”, gdje se igrač stavlja u poziciju bivšeg agenta OSS nazvanog Jessica Valiant, koja ima zadatak da se infiltrira u nacističke bunkere smještene u Kaliforniji i na taj način dođe do svih inforacija vezanih za nacističku operaciju San Andreas. Treći veliki DLC zove se “The Amazing Deeds of Captain Wilkins” i prenosi radnju na ledenu Aljasku, koju su okupirali nacisti, a čiju operaciju “Black Sun” igrač sabotira u ulozi odlikovanog kapetana Geralda Wilkinsa.

Četvrti DLC rezervisan je samo za igrače koji se odluče za pretprodaju i nije zamišljeno da bude dostupan u individualnoj prodaji. Naziv mu je “Episode Zero”, a u suštini predstavlja prequel misiju koja u jedan tim okuplja protagoniste triju pomenutih The Freedom Chronicles DLC-ova i udružuje njihove snage u razbijanju nacista i oslobađaju SAD. Akcija je žestoka, scene su dočarane pomoću odlične grafike, likovi su jasni, a dijalozi realistični.

Uvodni nivo igre počinje na ukradenoj nacističkoj podmornici kada se tek probuđeni BJ Blazkowicz, koji se zbog povreda zadobijenih na kraju nastavka “Wolfenstein: The New Order” nalazi u kolicima, a potom postavlja u misiju na teritoriji Novog Meksika. Oni koji su igrali prethodni nastavak uočiće da u novom nema onih sitnih problema koje su isticali među najvećim zamjerkama “Novom poretku”. Međutim, i borba je drugačija – mnogo je više prigušivača na oružju, a znatno veći broj nacističkih vojnika je bolje zaštićen opremom, uz znatno brže reakcije, koje velikom brziom prisiljavaju igrača na direktno sukobljavanje. Pojedino oružje kojim igrač raspolaž pokazuje se kao manje efikasno, a glavni protagonista je osjetljiviji nego što je bio u prethodnoj igri.

Jesen će, dakle, biti u znaku zanimljive borbe, a najveće povoljnosti omogućene su onima koji sadržaje nabave u pretprodaji.

Ana Nives Radovic
Ana Nives Radovic
The very first Montenegrin fintech author, financial analyst and author of "Dividing by Zero" scientific project.

Komentariši

Top