Wizz Air zainteresovan da leti sa podgoričkog aerodroma | Ekonomist

Wizz Air zainteresovan da leti sa podgoričkog aerodroma

Ukoliko sve bude kako treba, mađarska niskobudžetna kompanija Wizz Air mogla bi da uspostavi letove sa podgoričkog aerodroma prema nekim evropskim gradovima. Ambasador te države Kristian Posa objašnjava da je Crna Gora zanimljiva turistička destinacija za Mađare.

„Svako unaprijeđenje infrastrukture u smislu povećanja bezbjednosti, kvaliteta i brzine putovanja treba pozdraviti i podržati“

kazao je Posa.

Crna Gora je u Mađarskoj prepoznata kao „ostvro mira“ na Balkanu u proteklih 20 godina, što je presudno za investiciona ulaganja.

Sa ambasadorom se sastao ministar saobraćaja i pomorstva Ivan Brajović koji je potvrdio da postoje dobre osnove za dalju saradnju dvije države. Brajović i Posa su razgovarali i o obnovi pruge od Budimpešte, preko Beograda, do Bara.

Za sada sa aerodroma u Podgorici polijeće jedina niskobudžetna kompanija u Crnoj Gori Ryanair, i to za London, Brisel i Milano. Ryanair je irska kompanija u čijoj je floti 280 letjelica tipa Boeing 737-800. Jedna je od najbrže rastućih avio-kompanija u svijetu.

Izvor: mina-info.me

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top