WIZZ AIR dobio najvišu ocjenu za bezbjednost od agencije Airlineratings.com | Ekonomist

WIZZ AIR dobio najvišu ocjenu za bezbjednost od agencije Airlineratings.com

WizzAir, avio-prevoznik sa najvećom stopom rasta u Evropi i vodeća niskotarifna avio-kompanija u centralnoj i istočnoj Evropi, dobio je najvišu ocjenu za bezbjednost– 7 zvjezdica, koju dodeljuje jedina svjetska agencija za ocjenjivanje bezbjednosti avio-kompanija i proizvoda Airline Ratings.com.

Ocjena bezbjednosti za svaku avio-kompaniju se zasniva na sveobuhvatnoj analizi informacija primljenih od svjetskog upravnog tijela u vazduhoplovstvu i vodeće asocijacije, kao i od vlada i na osnovu istorijskih podataka.

Kriterijumi za ocjenjivanje obuhvataju važne elemente kao što su IOSA sertifikacija, preporuka FAA, stanje i starost flote, istorija nesreća, ocjena bezbjednosti matične zemlje koju daje Međunarodna organizacija za civilno vazduhoplovstvo (ICAO) i drugi parametri. Ocjena bezbjednosti sedam zvezdica, kao što je slučaj sa WizzAirom, dodjeljuje se avio-kompanijama koje ispunjavaju sve kriterijume procjene.

Od svog prvog leta 2004. godine, Wizz Air značajno vrijeme i resurse posvećuje obezbjeđivanju kulture i procedura bezbjednosti, kao i obuke i razvoja svjetske klase. Wizz Air sarađuje sa vodećim evropskim partnerima za održavanje aviona kako bi njegova mlada i moderna flota uvijek bila u besprijekornom stanju.

„Nama u Wizz Airu je bezbjednost uvijek glavni prioritet i izuzetno nam je drago što smo dobili najvišu moguću ocjenu od agencije AirlineRatings.com. Ovo priznanje za nas predstavlja potvrdu da smo odredili prave prioritete i dodatno jača našu riješenost da nastavimo da letimo na najbezbjedniji način širom naše velike mreže od preko 600 linija do 142 destinacije u 44 zemlje”, izjavio je Diderik Pen, izvršni potprjedsednik i direktor operacija u WizzAiru.

Wizz Air ima jednu od najmlađih flota na svijetu – koja trenutno broji 104 aviona tipa Airbus A320 i A321 CEO, čija prosječna starost iznosi 4,5 godine. Ova avio-kompanija je naručila preko 250 najefikasnijih svjetskih uskotrupnih aviona, Airbus A321 NEO, i prvi od njih se pridružuje floti ove avio-kompanije u januaru 2019. godine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top