Warren Buffett “lobira” za izraelske državne obveznice | Ekonomist

Warren Buffett “lobira” za izraelske državne obveznice

Kada multimilijarder Warren Buffett nešto kaže, svijet finansija sluša.

Ovaj put, Buffett lobira ili jednostavno sugeriše kupovinu izraelskih državnih obveznica.

U službi Izraelske razvojne korporacije, koja je zadužena za izdavanje i prodaju državnih obveznica u SAD-u, Buffett je organizovao susret s investitorima iz SAD-a, Kanade, Meksika i Brazila, s kojima će se sredinom iduće nedjelje susresti na za javnost zatvorenom sastanku u Njujorku.

Cilj sastanka je svakom od investitora prodati između milion i pet miliona dolara vrijednih obveznica, a prema izvještaju Wall Street Journala, milijarder garantuje povrat novca dok “pjeva hvalospjeve”.

Na sličnom susretu, koji se početkom godine održao u Omahi, Nebraska, Buffett koji upravlja kompanijom Berkshire Hathaway Inc, uspješno je plasirao 60 miliona dolara. Na aukciji u Njujorku se očekuje da bi Izrael mogao prodati do 140 miliona dolara u obveznicama.

Buffett posjeduje izraelske obveznice u vrijednosti od 5 miliona dolara.

Kupovina izraelskih obveznica predstavlja dobru investiciju i zaslužuje podršku respektabilnih zemalja, naveo je Buffett u zvaničnom saopštenju Izraelske korporacije za razvoj.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top