Wall Street: Netflix skočio 13 odsto | Ekonomist

Wall Street: Netflix skočio 13 odsto

Indeksi na Wall Streetu jučerašnje trgovanje okončali su laganim rastom vrijednosti u jeku objave korporativnih rezultata za drugi kvartal.

Indeks tehnoloških dionica, Nasdaq, porastao je pola postotka na 6.344,3 poena, postavivši novu rekordnu vrijednost. Ovo je osmi dan zaredom kako ovaj indeks raste, što je najduži uzlazni trend još od februara 2015. godine.

Dionice Netflixa skočile su više od 13% nakon što je kompanija dodala novih 5,2 miliona korisnika tokom drugog kvartala, dok je rekordnu vrijednost dostigao i Facebook. Indeks S&P 500 je blago porastao na 2.460,6 poena, što je takođe njegova najviša vrijednost na zatvaranju.

Dow Jones je oslabio 0,3% na 21.574,7 poena, uz najveći negativan uticaj Goldman Sachsa. Goldman je oslabio 2,6% nakon što je ova banka objavila pad prihoda od 40% u segmentu trgovanja obveznicama. Pad od pola postotka imala je Bank of America koja je takođe izvijestila o oštrom padu prihoda iz trgovačkih aktivnosti.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top