Wall Street blago porastao, ulagači oprezni | Ekonomist

Wall Street blago porastao, ulagači oprezni

Na Wall Streetu su u ponedjeljak berzanski indeksi porasli jer se procjenjuje da Washington omekšava svoje stavove prema carinama i Kini, no ulagače je zabrinula vijest da je FBI pretražio kancelariju advokata predsjednika SAD-a Donalda Trumpa.

Pod pritiskom su bila izdanja iz tehnološkog sektora. Izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg priznao je u pisanoj izjavi Kongresu da ta društvena mreža nije dovoljno učinila na sprečavanju zloupotrebe ličnih podataka korisnika te se zbog toga izvinio.”Sada je jasno da nismo dovoljno učinili kako bismo spriječili da ti alati budu iskorišteni za nanošenje štete. Nismo široko gledali na pitanje naše odgovornosti i to je bila velika greška”, napisao je Zuckerberg u izjavi Odboru za energetiku i trgovinu.

“Bila je to moja greška i žao mi je. Ja sam pokrenuo Facebook, ja vodim kompaniju i ja sam odgovoran za sve što se u njoj događa”, dodao je.


 

Izvor: SEEbiz / H

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top