Vuksanović: Vlada i DPS spremaju tajni plan privatizacije Luke Bar | Ekonomist

Vuksanović: Vlada i DPS spremaju tajni plan privatizacije Luke Bar

SDP je u saznanju da DPS i Vlada ponovo pripremaju u tajnosti plan privatizacije Luke Bar kojem će da prethodi njeno rasparčavanje kako bi se ovaj postupak olakšao a Luka dala u bescijenje, saopštili su iz te stranke.

– Pod pritiskom SDP i cijele opozicije ali i barske javnosti i svih koji su gradili Luku, DPS je nedavno odustao od nauma da rasproda Luku Bar ali je to očigledno bio samo manevar kojim se kupilo vrijeme da se iza scene pripremi novi plan za ovaj antidržavni posao. SDP se obraćaju radnici Luke koji znaju da bi iza ove, kao i gotovo svake DPS privatizacije, ostala pustoš, radnici na ulici, a ekstra profit DPS tajkunima kojima se ovaj posao namješta kako bi zaokružili svoje biznis imperije na štetu građana – navodi se u saopštenju koje potpisuje poslanica SDP Draginja Vuksanović.

Dodaje se da bahatost i pohlepa ide dotle da se kompanija koja je faktički monopol i koja odlično posluje, stvara profit, širi biznis i koja stoga sama može da generiše svoj dalji razvoj i otvara nova radna mjesta, kroz tajne i skrivene dilove namjerava rasprodati.

– Nedavni podaci o poslovanju Port of Adria kojim su udvostručeni gubici ove kompanije potvrđuju naše ranije navode o kvalitetu ove privatizacije. Nakon neizvršavanja ugovornih obaveza, lažiranja finansijskih izvještaja i šikaniranja radnika ovaj „strateški investitor“ pokazuje i nesposobnost u poslovanju. I što je porazno za DPS – državna Luka posluje odlično dok dio kojim gazduje njihov „strateški partner“ stvara gubitke i pored hajdučije prema radnicima i svih beneficija koje su dobili. Nema sumnje da bi ista sudbina zadesila i Luku Bar kada bi DPS eksperti za poharu realizovali plan njene prodaje – saopštava poslanica SDP.

– Na kraju upozoravamo DPS eksperte za poharu da ne pokušavaju zakulisno i pefidno da rasprodaju Luku Bar jer im je nećamo dati, kao što nijesmo ni nedavno. Građani i slobodna javnost su mnogo jači od njih i prljavog novca njihovih tajkuna – zaključuje Vuksanović.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top