Vučić: Moguće da Kinezi grade dionicu auto-puta do Crne Gore | Ekonomist

Vučić: Moguće da Kinezi grade dionicu auto-puta do Crne Gore

Aleksandar Vucic

Predsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da razmišlja o tome da koncesiju na dionicu autoputa do Crne Gore Požega-Boljare da Kinezima, mada tvrdi da mu je žao da to uradi.

“Žao mi je jer smo sami finansirali izgradnju ostalog dijela ovog važnog putnog pravca”, kazao je premijer Srbije.

On je objasnio da, osim autoputa od Beograda do Čačka i dionice od 31 kilometar Čačak-Požega, u vrijednosti od 380 miliona eura, ostaje “strašno skupa dionica Požega – Boljare, preostalih 107 kilometara, koji koštaju više od milijardu i po evra”.

“Razmišljamo o koncesionoj varijanti, ali mi je žao da dam koncesiju, ako smo već sve ostalo sami izgradili”, izjavio je Vučić i dodao da bi, bez koncesije, Srbija sama naplaćivala putarinu i tako zarađivala.

Vučić vjeruje da bi se, izgradnjom auto-puta, “podigli” Požega, Sjenica, čitav moravički, ali i dio zlatiborskog i raškog okruga. On je ukazao da će autoput ići preko Zlatibora i Požege, kako bi se došlo do Sarajeva.

“Danas već pričaju o tome, jer znaju da završavamo puteve, a ranije nisu ni smjeli da o tome sanjaju”, zaključio je Vučić komentarišući planove o spajanju sa Sarajevom.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top