Vrijednost otkupa 8,1 miliona eura

Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva od poslovnih subjekata i zemljoradničkih zadruga u drugom kvartalu iznosila je 8,1 milion eura, 3,2 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu, pokazali su podaci Monstata.

Od toga se na vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje odnose 2,5 miliona eura ili 31,2 odsto, dok je vrijednost otkupa od individualnih poljoprivrednih proizvođača iznosila 5,6 miliona eura ili 68,8 odsto.

„Vrijednost otkupa i prodaje proizvoda je u odnosu na isti drugi kvartal prethodne godine porasla 3,2 odsto, od čega vrijednost prodaje iz sopstvene proizvodnje poslovnih subjekata bila veća 9,4 odsto, a otkupa poljoprivrednih proizvoda od individualnih proizvođača 0,6 odsto“, rekli su iz Monstata.

U strukturi vrijednosti otkupa i prodaje proizvoda poljoprivrede, šumarstva i ribarstva u drugom kvartalu svježe povrće učestvuje sa 24,6 odsto, sirovo kravlje mlijeko sa 21,6 odsto, svježe voće sa 14 odsto, stoka po vrstama i kategorijama sa 13,2 odsto, kokošija jaja sa 12,7 odsto, ostali proizvodi sa 7,1 odsto, svježa riba sa 4,5 odsto, industrijsko bilje sa 1,3 odsto, a prerađevine voća i grožđa i žita sa po 0,5 odsto.

 


Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top