Volmart se posvećuje tržištu Kine | Ekonomist

Volmart se posvećuje tržištu Kine

Njujork — Američki trgovinski lanac Volmart povećava investicije u Kini i planira da do 2017. godine otvori 115 novih prodavnica, koje će zaposliti 30.000 radnika.

Kako je objavio Market voč, kompanija je ranije saopštila o planovima da poveća broj prodavnica u Kini sa 400 na 480 do 2016. godine. Volmart takođe namjerava da ove godine uloži 370 miliona juana (59,6 miliona dolara) u rekonstrukciju prodavnica.

Pore toga, kompanija planira da u skorije vrijeme pokrene mobilnu aplikaciju koja će povezivati prodavnice s odjeljenjem elektronske trgovine Volmarta u Kini – jihaodian (Yihaodian). To će omogućiti kupcima da naruče robu preko interneta sa isporukom u prodavnicama Volmarta.

Trgovinski lanac namjerava da aktivno proširi svoje operacije na tržištu Kine, koje je za njega jedno od ključnih i planira da osvoji udio na tržištu od kineske konkurencije.

Prodaja Volmarta u Kini u četvrtom finansijskom tromjesečju završenom 31. januara 2015. godine smanjena je 0,7 odsto, u odnosu na isti period prethodne godine, navodi Market voč.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top