Voda Diva novi podsticaj za Šavnik i sjever Crne Gore

Tokom jeseni u mjestu Bukovica u Šavniku biće otvoren novi pogon fabrike durmitorske izvorske vode Diva, vrijedan blizu tri miliona eura, u kojem će biti udvostručena proizvodnja i otvoreno desetine novih radnih mjesta.

Voda Diva po mnogo čemu je specifičan crnogorski proizvod. Fabrika koristi izvorište Gusarevci koji se nalazi na 1.400 metara nadmorske visine, u okviru Nacionalnog parka Durmitor, van svakog domašaja bilo kojeg zagađivača.

Ljubo Perišić, vlasnik kompanije Eko per u okviru koje je i fabrika Diva, u razgovoru za Vikend novine ističe da je sami prirodni ambijent stvorio vrhunske preduslove za proizvodnju prirodne izvorske vode izuzetnog kvaliteta .

“Diva je jedina voda sa prostora Durmitora. Karakteriše je izuzetno nizak procenat natrijuma, što obezbjeđuje da se u ljudskoj ishrani može koristiti u količinama bez ikakvog ograničenja. Filtrira se samo se mehanički, tako da zadržava sva svojsta koja ima na izvoru. Kvalitet durmitorske izvorske vode potrošači su već prepoznali, o čemu svjedoči sve veći broj konzumenata ne samo u Crnoj Gori već i u inostranstvu. Voda Diva je već na tržištima regiona, ali i zemalja EU”, kaže Perišić.

Perišić podsjeća da je fabrika otvorena 2009. godine, i da danas bez ikakvog pretjerivanja može da kaže da je voda Diva novi crnogorski brend, proizvod koji je po mnogo čemu jedinstven u regionu.

“U toj nedirnutoj prirodi NP Durmitor nema zagađivača. Na bistrim izvorištima, voda se pije, kao rijetko gdje u svijetu iz ruke! Analize Zavoda za javno zdravlje Crne Gore potvrdile su da je voda vrhunskog kvaliteta, jer se nalazi van uticaja bilo kakvog zagađivača. Takvu vrstu preporuke malo ko ima među proizvođačima vode u svijetu. Izvorište Gusarevac je vrlo popularno među turistima koji nemaju priliku da vide kako izgleda prirodno izvorište planinske vode”, kaže Perišić.


Izvor: Cdm

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top