Vlasnik Swisslion-a najavio milionsku investiciju: Gradiću klinički centar u Trebinju

Predsjednik Poslovnog sistema Swisslion Rodoljub Drašković, inače rođeni brat Vuka Draškovića, najavio je skoru gradnju Kliničko – bolničkog centra u Gradu sunca kod Trebinja, novih privrednih i turističkih sadržaja koji će značajno doprinijeti povećanju standarda stanovništva, a sve s ciljem ekonomskog razvoja regije i uz saradnju i integraciju svih privrednih subjekata, članova novoosnovanog Udruženja privrednika Hercegovine čiji je Drašković predsjednik.

– Za sada sam na ovu temu obavio neformalne razgovore, saopštio ideju i viziju, a uskoro slijedi da Udruženje definiše pismo namjere i da ga uputi na relevantne adrese kako bi se uključili u realizaciju ovog projekta – kaže Drašković, prenosi Indikator.ba.

On dodaje da je spreman da obezbijedi 50 odsto od ukupnih sredstava za gradnju Kliničkog centra, najmodernije institucije tog tipa na Balkanu.

– Moramo definisati idejne projekte i za te projekte definisati izvore finansiranja. Da li će to biti javno privatno partnerstvo, da li ćemo uspeti da obezbedimo donacije, ili neki drugi model ostaje da se vidi u narednom periodu. Lično sam angažovao doktore i profesore sa beogradskog Medicinskog fakulteta i klinika u Beogradu koji rade osnove idejnog projekta – kaže prvi čovjek Swisslion-a.

Kaže da će se na bazi tih idejnih projekata, raditi građevinski projekti i definisati nabavka najmodernije savremene medicinske opreme.

Poručuje da je njegova opredeljenost da ulaže u Hercegovinu neupitna, ali da u posljednje vrijeme manje boravi na ovom području zato što u Vršcu radi intenzivno na projektu izgradnje Grada vina. Radi se o kompleksu koji će raspolagati luksuznim hotelima, muzejom, vinskim podrumom…

– Vlasnik sam Vršačkih vinograda, koji imaju tradiciju dugu preko 400 godina i jedno su od najstarijih vinogorja u Evropi – dodaje Drašković najavljujući brojna iznenađenja i velike investicije i na ovom projektu…, izviejstio je portal trebinjelive.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top