Vlasnici novih iPhone modela u problemu

Apple želi da smanji upotrebu JPEG formata koliko god je to moguće, zbog čega će vlasnici novih iPhone modela imati problema na svojim PC uređajima.

High Efficiency Image File Format (HEIC) je nova vrsta fajla izvedenog od MPEG standarda i biće korišćen odmah s dolaskom iOS 11 operativnog sistema, što znači na svim kompatibilnim iPhone, iPad i iPod uređajima, kao i na novim iPhone 8, iPhone 8 Plus i iPhone X. HEIC je izbor Apple kompanije jer štedi prostor, a kvalitetom je blizak JPEG standardu.

Apple je obezbijedio kompatibilnost HEIC i konvertovanje tog u JPEG format za neke aplikacije, ali ne za sve, pa neke, poput Google PhotosDropbox ili OneDrive neće moći da ih otvaraju i rade s njima. Ono što je trenutno najveći problem jeste nekompatibilnost novog standarda sa Windows 10 platformom, pa HEIC ne može da se otvori pomoću Photos aplikacije i potrebno je preuzeti neku dodatnu aplikaciju samo za otvaranje tog novog formata.


Izvor: Mondo.rs
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top