Vlada: Trgovine neće raditi nedjeljom i praznicima | Ekonomist

Vlada: Trgovine neće raditi nedjeljom i praznicima

Vlada je usvojila izmjene i dopune Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim se zabranjuje trgovina na veliko i malo nedjeljom i praznicima.

– Objekti neophodni za nesmetano funkcionisanje društva izuzeti su od ovog pravila. Pozitivna vijest za oko 37.000 zaposlenih u sektoru trgovine – navedeno je na Tviteru Vlade.

– Moramo politiku da socijalizujemo i činimo je humanom. Trka za novcem i profitom uništila je mnoge naše vrijednosti – kazao je premijer Marković.

Ovo zakonsko rješenje, podržali su i predstavnici najvećih trgovačkih lanaca u Crnoj Gori, a neke trgovine su već samoinicijativno uvele neradnu nedjelju.

Ranije je iz Ministarstva ekonomije saopšteno da će uvođenjem neradne nedjelje poslodavci moći da povećaju produktivnost rada, kao i da smanje troškove održavanja i redovne troškove usluga. Ocijenili su da ovakvo zakonsko rješenje ne može uticati na smanjenje broja radnika, već da će se poslovi moći ravnomjerno raspoređivati na radne dane, a zaposleni u trgovini imaće neradnu nedjelju kao što imaju zaposleni u ostalim djelatnostima.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top