Vlada raskida četiri koncesije za vode | Ekonomist

Vlada raskida četiri koncesije za vode

Vlada raskida četiri koncesiona ugovora o eksploataciji izvora za flaširanje vode i prodaju, odlučeno je na jučerašnjoj sjednici kojom je predsjedavao premijer Duško Marković.

Biće raskinuti ugovori o koncesiji za flaširanje vode u komercijalne svrhe sa Alipašinih izvora u Plavu i iz Reževića rijeke kod Budve, te ugovori za potrebe flaširanja, odnosno pakovanja ili dopremanja vode u komercijalne svrhe sa izvorišta Jasen u barskoj i Vrelo u mojkovačkoj opštini.

“Po osnovu raskida ugovora koncesionar nema pravo naknade štete, odnosno trškova za radove i uložena sredstva, i dužan je da u roku od deset dana o svom trošku uspostavi stanje na terenu i režimu voda koje je postojalo prije izgradnje objekata ili izvođenja radova u funkciji koncesije, uz uslov da ne nastanu štete na vodnom dobru, vodama i prema trećim licima”, navodi se u odlukama koje će biti dostavljene uskoro bivšim koncesionarima.

Kako je navedeno iz Vlade, raskinuti su koncesioni ugovori sa firmama Novus Montenegro iz Gusinja i H2O Montenegro iz Mojkovca, Javnim preduzećem Vodovod i kanalizacija iz Budve i Igorom Maslakovim iz Kruča.


 

Izvor: Dnevne novine

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top