Vlada o koncesijama za Aerodrome CG u narednih desetak dana

Premijer Duško Marković je, na pitanje novinara o tome kada će Vlada razmatrati koncesije na aerodrome, rekao da je juče Vlada dobila od Ekonomskog fakulteta Elaborat o tržišnoj vrijednosti aerodroma koji je bio posljednji potreban dokument.

– Vjerujem da ćemo u narednih desetak dana sada u cjelini konceskonog akta potpuno zaokruženog biti na dnevnom redu vlade usvojiti i pokrenuti koncesioni postupak – rekao je premijer.

Podsjetimo, kako je definisano koncesionim aktom, od budućeg koncesionara očekuje se jednokratna avansna uplata od najmanje 100 miliona eura. Ukupne očekivane investicije tokom trajanja koncesija za oba aerodroma iznose oko 200 miliona eura, s tim što se očekuje da najmanje 80 miliona eura investicija bude realizovano u prve tri godine.

Važno je istaći da dokument precizira da će svi zaposleni u preduzeću Aerodromi Crne Gore, u skladu sa uslovima iz postojećeg Kolektivnog ugovora, biti zadržani i koncesionar neće imati pravo otpuštanja tokom prvih pet godina.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top