Vlada nudi koncesiju za aerodrome na period od 25 do 30 godina | Ekonomist

Vlada nudi koncesiju za aerodrome na period od 25 do 30 godina

Vlada Crne Gore je donijela je odluku da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zainteresovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu. To je za TV Vijesti saopštio ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković.

Kako je dodao, plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina. Nurković kaže da vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana. Na pitanje da li država planira da proda aerodrome ili privatizuje na bilo koji način, što posljednjih mjeseci najavljuju iz opozicije, ministar saobraćaja tvrdi da prodaje neće biti.

– Ići ćemo sa sa pozivom za dodjelu koncesija nekom od krediblnih, iskusnih i već dokazanih koncesionara na svjetskom tržištu – poručuje ministar Nurković, dodajući da postoje velike šanse da se na ovakav način napravi odličan posao, za državu prije svega.

Inače, pod koncesijama se nalazi većina aerodroma iz našeg okruženja,  od Tirane, Ljubljane preko Zagreba do Skoplja.  Ovog proljeća takav ugovor potpisao je aerodrom Nikola Tesla u Beogradu.

____________________________________________________________________

Izvor: TV Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top