Vlada Karismi poklonila 2,2 miliona eura | Ekonomist

Vlada Karismi poklonila 2,2 miliona eura

Vlada je sa kompanijom Karisma koja je zakupac dijela imovine hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera potpisala tajni sporazum po kojem obaveze od 2,2 miliona eura prema radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom prebacuje na teret poreskih obveznika, tj. građana”, kazao je predsjednik Građanskog pokreta URA, Filip Adžić.

“Dok Vlada povećava namete građanima i prijeti otpuštanjem radnika iz državne i lokalne uprave, tajkunima poklanja novac”, tvrdi Adžić.

Ono o čemu se mjesecima šuškalo sad je, kaže, i zvanično potvrđeno.

“Vlada je sa kompanijom Karisma koja je zakupac dijela imovine hotelsko-turističkog preduzeća Ulcinjska rivijera potpisala tajni sporazum po kojem obaveze od 2.2 miliona eura prema radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom prebacuje na teret poreskih obveznika, tj građana”, kazao je Adžić.

On pita postaje li pravilo da građanin čim primijeti oznaku tajnosti na nekom vladinom ugovoru, apriori može zaplakati jer zna da je ruka duboko zavučema u njegov džep.

“Svaka odgovorna Vlada morala bi objasniti građanima iz kojih pobuda se jednoj privatnoj kompaniji daju takvi darovi iz džepova već osiromašenih građana Crne Gore. Ukoliko je ovaj model sasvim legalan i legitiman zašto nije bilo volje da se po istom principu postupi sa radnicima Košute, Radoje Dakića, Gornjeg Ibra ili obespravljenim radnicima drugih preduzeća koja nijesu preživjela trodecenijsku vladavnu DPS-a?”, navodi Adžić.

Uz pretpostvku da pred zakonom svi moraju biti jednaki gađanima bi, kaže Adžić, trebali objasniti sa kojim pravom određene tajkune Vlada oslobađa poreza i omogućava im da državnu imovinu zalažu za sopstvene kredite.

“Očekujemo da pored odgovora na ova pitanja vidimo i brzu reakciju tužilaštva u vezi arčenja državne imovine i novca poreskih obveznika jer krajnje je vrijeme da se stane na put ekonomskoj politici čija je posljedica dug od preko 3 milijarde eura koji ozbiljno prijeti državnom bankrotu”, zaključio je Adžić.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top