Vlada i biznis zajednica da ostvaruju partnerstvo

Ostvarivanje partnerstva između vlada i biznis zajednice prepoznato je kao faktor od ključnog značaja za ostvarivanje zajedničkih ciljeva koji će utvrditi sljedeću fazu globalne ekonomije, ocijenjeno je na Blumbergovom globalnom biznis forumu na kojem je učestvovao premijer Duško Marković.

Iz Vladine službe za odnose s javnošću je saopšteno da taj događaj koji okuplja značajne i uticajne svjetske ličnosti iz svijeta politike i biznisa.

Skup je otvorio američki biznismen, političar i filantrop Michael Bloomberg, koji važi za 11. osobu u svijetu po bogatstvu.

“Na skupu na kojem su govorili, između ostalog, sadašnji i raniji politički lideri Sjedinjenih Američkih Država (SAD), Velike Britanije, Francuske, Kanade, Italije, Norveške, Španije, Južne Afrike, Meksika, Švajcarske, Evropske unije (EU) kao i predstavnici više međunarodnih organizacija i multinacionalnih kompanija, bilo je riječio o aktuelnim izazovima u oblastima svjetske ekonomije i politike”, kazali su iz Vlade.

Fokus ovogodišnjeg Foruma su brze promjene u svim oblastima koje se dešavaju sa rastom svjetske populacije, nejednakostima u bogatstvu i izazovima klimatskih promjena.

Teme razgovora bile su mogućnosti pronalska rješenja u cilju zajedničkog prosperiteta i osiguravanja održivog ekonomskog razvoja.

“S tim u vezi, ostvarivanje partnerstva između vlada i biznis zajednice prepoznato je kao faktor od ključnog značaja za ostvarivanje zajedničkih ciljeva koji će utvrditi sljedeću fazu globalne ekonomije”, navodi se u saopštenju.

Politički kao i biznis lideri potvrdili su na Forumu svoju posvećenost Pariskom sporazumu o klimatskim promjenama i podstakli privatno-javna partnerstva koja bi trebalo da doprinesu ostvarenju tog cilja.

Iz Vlade su dodali da je Forum bio prilika za brojne neformalne razgovore Markovića sa učesnisima skupa.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top