Vlada donijela odluku o osnivanju “Skijališta Crne Gore” | Ekonomist

Vlada donijela odluku o osnivanju “Skijališta Crne Gore”

Vlada je na juče održanoj sjednici donijela odluku o osnivanju Društva sa ograničenom odgovornošću „Skijališta Crne Gore“, čija će osnovna djelatnost biti upravljanje javnim skijalištima na prostoru Bjelasice i Komova, Durmitora, Hajle i drugih planina.

Kako je saopšteno nakon sjednice, Vlada je usvojila i Informaciju o aktivnostima na valorizaciji lokaliteta za razvoj skijališta.

– U raspravi je naglašeno da je razvoj sjevernog regiona jedan od najvažnijih programskih prioriteta Vlade, kao i da su uspostavljene prostorno-planske pretpostavke za realizaciju projekata na planinskom području – navodi se u saopštenju.

Navodi se da je formiranje „Skijališta Crne Gore” ključna pretpostavka za pokretanje i uspješno upravljanje lokalitetima na kojima su u prethodnom periodu uložena značajna sredstva u infrastrukturne objekte, puteve, trafostanice, žičare i skijaške terene, kao i radi ostvarivanja nadzora nad implementacijom planiranih investicionih aktivnosti na prostoru sjevera Crne Gore.

– Osnovna djelatnost ovog društva biće upravljanje javnim skijalištima na prostoru Bjelasice i Komova, Durmitora, Hajle i drugih planina i drugim posebno uređenim površinama namijenjenim za skijanje i specijalizovane zimske sportske aktivnosti, a sjedište društva će biti u Mojkovcu-  zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top