Vlada dodijelila 19,7 miliona državne pomoći | Ekonomist

Vlada dodijelila 19,7 miliona državne pomoći

Vlada Crne Gore prošle godine je dodijelila 19,74 miliona eura po osnovu države pomoći. Središnji region opet dobio najviše novca, 11,28 miliona eura.

Željeznički prevoz, koji je na spisku poreskih dužnika za doprinose zaposlenima od 4,48 miliona eura, od države je dobio pomoć vrijednu 5,1 miliona eura.

To su podaci iz izvještaja o dodijeljenoj državnoj pomoći za 2017. godinu, koji je sa skoro šest mjeseci zakašnjenja stigao u skupštinsku proceduru, pišu Vijesti. U izvještaju nije detaljno objašnjeno na šta se tačno odnosi ta državna pomoć, osim da je na osnovu evropskih pravila tretirana kao pomoć na osnovu usluge od opšteg ekonomskog interesa.

Ukupna dodijeljena državna pomoć u prošloj godini je bila 19,74 miliona eura, što je smanjenje od 4,7 odsto u odnosu na 2016.godinu kada je dodijeljeno 20,71 milion eura.

– Procenat smanjenja državne pomoći u BDP-u je smanjen sa 0,52 odsto u 2016. na 0,47 odsto u 2017. godini – piše u izvještaju.

Kada se posmatra državna pomoć po regionima najviše je novca otišlo u središnji region 11,28 miliona, dok je za primorski i sjeverni region opredijeljno po 3,2 miliona. Od gradova najviše novca su dobili Podgorica 7,2 miliona, Budva 1,7 miliona, Bijelo Polje 1,4 miliona, Cetinje 1,2 miliona.

_____________________________________________________________________________________________________

Izvor: Vijesti

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top