,, Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza”-Intervju sa Anđelom Delibašić

Anđela,  sem što ste polaznik obuke ,, Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza”, takođe se privatno bavite kreativnim radom sa kojim se ljudi mogu upoznati preko Vaše fejsbuk stranice  ukrasi.me.  Recite mi za početak nešto ukratko o tome.

Stranica ukrasi.me je namijenjena svim ljudima koji vole detalje i sitnice koje život znače. Ljudima koji vole da obraduju , iznenade i izmame osmijeh svojim voljenim. Na stranici se mogu naći personalizovano upakovani pokloni  povodom raznih  čestitki (krštenja, iskazivanja zahvalnosti, svadbi, rođendana i sl.) . Sem pomenutog na stranici možete  pogledati i  sitne dekoracije za prostor, ukrase za dječije sobe sl. Smatram da će se ponuda  širiti onoliko koliko bude inspiracije i ideja, jer mašta nema ograničenja.

Šta Vas je najviše motivisalo da se prijavite za obuku ,, Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza”,  koju je organizavao Institut za preduzetništvo i ekonomski razvoj (IPER)?

Najveći  motiv je bila ljubav prema nacionalnoj nošnji, koja je prisutna još od najranijeg djetinjstva. Takođe sam željela da naučim kompletan proces vezenja, a naročito sklapanje dezena koji našu nošnju, po mom mišljenju, čini najljepšom na svijetu.

Koji  Vam je dio tokom obuke bio posebno interesantan i izazovan?

Pa mogu reći da mi je bilo interesantno i  izazovno od samog početka do kraja, imajući u vidu  da sam neko ko nikad ranije nije imao bilo kakvog iskustva sa vezom.  Posebno mi je bilo zanimljivo da saznam kakvo se platno koristi, kakva igla, konac, sa koliko se niti šta veže, itd.

Da li postoji nešto što nijeste uspjeli da savladate?

Završni dio košulje je bio prilično zahtjevan. Taj prišav ili pletenica je potpuno nov način veza od onoga što smo do tada radili, ali snaga volje i želje uvijek pobijedi i naravno kada uz sve to imate strpljivog i nesebičnog profesionalca koji vas uči, kao što je to radila Mara Vukanić.

Da li  će Vam stečena znanja sa obuke na neki način pomoći da unaprijedite sopstveni biznis?

Svakako da hoće. Radujem se tome, jer već imam puno ideja kako i gdje da uvrstim novostečeno znanje i vještine.

Šta još možete navesti kao benefite  obuke ,, Vještine vezenja crnogorskog zlatoveza”?

Baš kao i ja, tako i sve polaznice se slažu da nam je zlatovez donio sem sticanja novih znanja i vještina i  nevjerovatan mir koji nas je obuzimao kada smo počinjale da vezemo. Naravno, ono što je neprocjenljivo su i nova prijateljstva koja smo sklopile kao i mogućnosti buduće međusobne saradnje.

Komentariši

Top