Visa predstavlja Everywhere Initiative program u Evropi

Kompanija Visa najavila je proširenje Everywhere Initiative programa na teritoriju Evrope. Ovaj inovativni program osmišljen je sa ciljem da podstakne razvoj “sljedeće velike stvari” u industriji plaćanja. Učesnici prvog evropskog Everywhere Initiative programa imaće priliku da se takmiče i osvoje do 50,000 eura. Nagradu će moći da koriste za razvoj svojih programa sa kompanijom Visa ili kroz poslovno partnerstvo sa Visa klijentima, uz potencijalni pristup Visa API servisima i podršku Visa eksperata. Osim evropskog, Visa će nastaviti sa sprovođenjem Everywhere Initiative programa u Sjevernoj i Južnoj Americi, i Aziji tokom 2017. godine.

“U veoma dinamičnoj industriji, Visa Everywhere Initiative program nam dozvoljava da istražimo niz ideja za rješavanje poslovnih izazova, utičemo na razvoj našeg portfolia, podržimo klijente i oblikujemo našu kulturu inovacija”, ističe Shiv Singh, senior vice president of innovations and strategic partnership, Visa Inc. “Svaki put kada proširujemo ovaj program na novi region, cilj nam je da privučemo talentovane preduzetnike sa inovatnivnim idejama u oblasti plaćanja i nadamo se da ćemo slične rezultate vidjeti i na evropskom tržištu u predstojećem periodu.”

Počev od marta 2017. godine, Visa će pozvati sve učesnike iz Evrope koji zadovoljavaju kriterijume da dostave svoja poslovna rješenja koja se odnose na jednu iz sljedećih oblasti:

  • Local Community Challenge: kako digitalna tehnologija plaćanja može da pomogne pri stvaranju proizvoda koji povezuju i obogaćuju lokalne zajednice?
  • Regional Intercity Challenge: kako mobilna tehnologija i povezani uređaji menjaju iskustvo međugradskog prevoza?
  • International Travel Challenge: kako novi proizvodi i usluge nastali na Visa API servisu omogućavaju jednostavnije međunarodno putovanje?

Za više detalja o takmičenju, molimo kliknite ovdje.

Uživo takmičenje na Svetskom sajmu mobilne tehnologije

Kako bi predstavila prvi evropski Everywhere Initiative program, Visa je bila domaćin takmičenja pet start-up kompanija na Svjetskom sajmu mobilne tehnologije.  Učesnici će imati priliku da se nadmeću za nagradu u iznosu od  25,000 eura.

Takmičari

  • Biowatch: Omogućava NFC plaćanja i proveru identiteta na osnovu tehnologije venskog obrasca korišćenjem sata, povezanog Bluetoothom. Centrala Biowatcha je u Švajcarskoj.
  • Maintool: Razvija pametne trake, koje prikačene na bilo koji sat, prate vitalne funkcije tela. Centrala Maintoola je u Francuskoj.
  • Evopark: Pomaže potrošačima da brzo nađu parking mesto u garažama u blizini. Usluga dolazi uz mesečnu pretplatu. Centrala Evoparka je u Nemačkoj.
  • Wia: Nude cloud platformu za Internet of Things rješenja, sa promenjivim back-end servisom, kao što su: upravljanje serverom, izmena podataka i skladištenja. Centrala Wiae je u Irskoj.
  • Kwik: Omogućava “Wi-Fi connected button” za instant kupovinu proizvoda i usluga od različitih trgovaca. Centrala Kwika je u Izraelu.

O pobjedniku odlučuju: Alejandro Agag, CEO of Formula E Operations; Jean-Claude Deturche, senior vice president, Gemalto; Mark Antipof, chief officer of client engagement at Visa; Avin Arumugam, senior vice president of Internet of Things, Visa; and Shiv Singh, senior vice president innovation and strategic partnerships, Visa.

Šta je Visa program Everywhere Initiative

Visa Everywhere Initiative, inovativni program osmišljen je da podstakne razvoj “sljedeće velike stvari” u industriji plaćanja, u skladu sa industrijsim prelaskom sa “plastičnog na digitalno”. Inicijativa podstiče pridruživanje novih partnera tradicionalnim i saradnju među učesnicima na tržištu plaćanja. Program je prvi put pokrenut u Sjedinjenim Američkim Državama, 2015. godine i do danas je skoro 1.000 start-up kompanija prikupilo ukupno 1.7 milijardi dolara. U finalu programa bilo je čak 60 finalista i 14 pobjednika.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top