Vijesti sa tržišta | Ekonomist

Vijesti sa tržišta

Dolar se stabilizovao u odnosu na korpu valuta u utorak, ali je i dalje ispod maksimuma koji je zabilježen u decembru i januaru, nakon što su se pojavila očekivanja da će se ovog mjeseca povećati kamatne stope u SAD.

U odnosu na ostale valute, dolar je međutim bio lošiji, s obzirom da nije uspio konačno da probije nivo ispod 1,05 dolara u odnosu na euro ili 112 dolara za jen.

Dolarski indeks je u utorak porastao za manje od 0,1 procenta na 101,72 poena, pri čemu se trgovao na stabilnom nivou u odnosu na većinu valuta, na 113,92 jena i 1,0576 dolara za euro.

U odnosu na funtu, dolar je ojačao za 0,3 procenta i trgovao se ispod nivoa od 1,22 dolara, prvi put od sredine januara.

Strateg Dojče banke Oliver Harvi izrazio je očekivanje da će funta nastaviti sa slabljenjem u narednom mjesecu, s obzirom da Britanija započinje razgovore sa Briselom o izlasku iz Evropske Unije.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top