Viber uveo funkciju promjene broja telefona bez gubitka podataka | Ekonomist

Viber uveo funkciju promjene broja telefona bez gubitka podataka

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, uvodi važnu novinu koja će omogućiti korisnicima da promijene svoj broj mobilnog telefona – kao i mobilni uređaj na kom su prvobitno preuzeli aplikaciju – bez gubitka podataka. Ova novina odslikava nastojanja aplikacije da omogući bezbrižno i lako korisničko iskustvo preko svih uređaja i operativnih sistema.

Nova funkcija će olakšati korisnicima da sačuvaju svoju prepisku i podatke na aplikaciji – a da pritom mogu da zamijene broj na istom uređaju – što je nešto što veoma često potrebno korisnicima. Viber će prepoznati novu SIM karticu ubačenu u uređaj, i automatski pokrenuti meni za promjenu telefonskog broja. U nekoliko prostih koraka, korisnik će moći da prebaci sve svoje podatke sa Vibera na novi broj.

Korisnici koji žele da promijene i broj i mobilni uređaj na istom operativnom sistemu će, istovjetno, morati samo da prvo prođu sve korake u meniju za promjenu broja telefona na njihovom starom uređaju – prije nego što ubace novu SIM karticu u novi uređaj i na njemu aktiviraju Viber aplikaciju.

Kada korisnik konačno promijeni broj, Viber će o tome automatski izvijestiti sve njegove kontakte – što će im omogućiti da sačuvaju taj novi broj u svojim imenicima. “Promjena telefonskog broja je česta pojava – čak i redovna u nekim zemljama. Stoga smo željeli da obezbijedimo našim korisnicima mogućnost da u potpunosti sačuvaju kompletnu prepisku njihovih četova, podataka i sadržaja – ako već razmišljaju o takvim promjenama,” napomenuo je Đamel Agaua, Generalni globalni Direktor aplikacije Viber.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top