Viber implementirao nove opcije | Ekonomist

Viber implementirao nove opcije

Viber, jedna od vodećih globalnih aplikacija za razmjenu poruka, predstavlja set novih funkcija za ćaskanje: mogućnost da administratori grupnih čatova izdvoje određene poruke, slanje grupnih odgovora i kreiranje lista za objavu, koje omogućavaju da se ista poruka pošalje prema više primalaca na njihov privatni čat.

Izdvojene poruke omogućavaju administratorima grupnih ćaskanja da postave željene poruke na vrh ekrana – kako bi najvažniji sadržaj za učesnike bio stalno i svima dostupan. One se izdvajaju svojom ljubičastom pozadinom i ostaju stalno na vrhu, bez obzira na nastavak razmjene poruka unutar čata, što ih čini korisnim za plasman podsjetnika i poziva na diskusiju.

Dodatno unapređenje grupnih čatovaje opcija odgovaranja na određene poruke, tako da da se ne remeti tok tekućeg razgovora. Dužim pritiskom na bilo koju poruku, zatim izborom opcije “Odgovori” (“Reply”) poruka koja je označena kao odgovor će stići kome je namijenjena iako je razgovor otišao drugim tokom, a odgovor neće biti vidljiv ostalim učesnicima čata.

Liste za objavu omogućavaju korisnicima da proslijede istu poruku većem broju primalaca na njihov privatni čat. Ova funkcija je nastala kao alternativa za stvaranje grupa nepovezanih učesnika da bi se poslala masovna poruka za sve njih, i štedi vrijeme koje bi inače utrošili za slanje iste poruke svima ponaosob.


 

Izvor: Mondo.rs ; Izvor fotografije: Viber

Komentariši

Top