Vessel konkurencija Youtube-u

Vessel konkurencija Youtube-u

Najpopularniji sajt za gledanje video sadržaja, You Tube, dobio je konkurenciju u vidu Vessel video servisa iza kog stoji nekadašnji izvršni direktor hulu.com servisa Jason Kilar.

Iako oba servisa nude istu stvar, pregled video zapisa, nije riječ o identičnoj kopiji YouTubea, već Vessel, bar naizgled, donosi i neke svoje posebnosti. Najprije, da bi se koristio morate se registrovati, a sama registracija je kratka i besplatna.

Nakon tog početnog dijela, nudi vam se mogućnost odabira one vrste video zapisa koje ubuduće želite da gledate (muzika, tehnika, hrana…) i pratite. Vessel se dodatno razlikuje od YouTubea po tome što vam se uz besplatan nudi i premium (uz plaćanje) način korištenja.

Ako ste odabrali besplatno korišćenje tada će vam prilikom pregledavanja video zapisa biti prikazivane i reklame, dok kao premium korisnik iste nećete morati da “trpite”.

Dodatno ako se odlučite da platite mjesečni iznos od 2,99 dolara dobićete i pristup ekskluzivnim video zapisima koji će se na ostalim stranicama i video servisima pojaviti tek nakon tri dana.

Kako je upravo “otvaranje”, ekipa zaslužna za njegovo pokretanje ima i posebni popust. Ako se registrujete u prva tri dana, besplatno ćete dobiti jednogodišnju pretplatu za koju biste inače morali izdvojiti nešto više od 35 dolara.

Vessel je dostupan putem neta, kao i putem posebne iOS aplikacije. Aplikacija za Android operativni sistem je još uvijek u razvoju, tako da se za sada ne zna kada će postati dostupna.

Izvor: SEEbiz

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top