Veselin Pejović osnovao avio kompaniju u Crnoj Gori

S ciljem da maksimalno iskoristi kapacitete svojih hotela Tara, Budva i Zija, vlasnik UNIPROM-a Veselin Pejović osnovao je avio kompaniju Crna Gora Airways!

Prema podacima iz centralnog registra privrednih subjekata, Pejović je aviokompaniju registrovao 30. maja i u njoj ima 51 odsto kapitala. Njegovi partneri u toj kompaniji su iz Irana. U pitanju su Alireza Atašzereh i Mohamed Kadivar, koji imaju po 24,5 odsto udjela. Kompanija je registrovana za vazdušni prevoz putnika, sa ukupnim kapitalom od jednog eura.

Atašzereh, koji ima dugogodišnje iskustvo u avio-saobraćaju, biće izvršni direktor kompanije. Iran je prepoznat kao potencijalno interesantno tržište, a novoosnovana kompanija će olakšati dolazak gostiju iz te države i regiona Srednjeg istoka.

Montenegroerlajnz je ranije planirao čarter-letove do Teherana.

Prema saznanjima “Dana“, Pejovićeva kompanija će iznajmljivati avion “airbus 320 sa 150 sjedišta, čiji mjesečni najam košta oko 300 hiljada.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

One thought on “Veselin Pejović osnovao avio kompaniju u Crnoj Gori

Komentariši

Top