Veliko interesovanje za posao u brodogradilišnoj luci u Bijeloj | Ekonomist

Veliko interesovanje za posao u brodogradilišnoj luci u Bijeloj

Radne biografije za posao kod koncesionara brodogradilišne luke u Bijeloj, holandskog Damena i tivatskog Adriatic Marinasa, dostavilo je između 150 i 200 zainteresovanih kandidata.

PR Adriatic Marinasa, Danilo Kalezić kazao je da je prvom od dva Dana otvorenih vrata, organizovanom u prostorijama bivšeg Jadranskog brodogradilišta, odziv zainteresovanih, raznih profila i godišta, bio više nego zadovoljavajući.

– Koncesionaru je za sada potrebno između 25 i 30 radnika raznih profila iz brodogradilišne struke, koji će kasnijom doobukom u brodogradilištima Damena biti pripremljeni za rad u novom servisu za jahte i megajahte u Bijeloj – rekao je Kalezić Radiju Jadran.

Servis bi, kako je dodao, sa efektivnim radom trebalo da počne 31. marta naredne godine.

– Od zainteresovanih, najviše je bilo onih koji su se već bavili sličnim djelatnostima, najprije u Bijeloj ili tivatskom Arsenalu, pa se onda vratili u Crnu Goru – naveo je Kalezić.

Kad je riječ o godinama, kako je naveo, u prosjeku su bili nešto stariji u odnosu na one koji se potražuju u Porto Montenegru tokom sezone.

– Ovo su ljudi sa nekom vrstom iskustva u brodogradnji i određenom vrstom ponude. Došli su veoma pripremljeni za razgovor i sa veoma dobrom voljom da komuniciraju sa predstavnicima Damena, koji su ih kroz četiri sesije provjeravali – precizirao je Kalezić.

Kanidadate je takođe interesovalo sve o trenutnom procesu remedijacije, kada počinje sa radom budući servis za jahte u Bijeloj, kao i da li će biti dodatne obuke.

– Ideja je da prvih 25 do 30 prijavljenih, nakon dodatnih intervjua i selekcije budu u nekom od 30 brodogradilišta Damena u Zapadnoj Evropi od jeseni, radi dodatne edukacije i upoznavanja sa procesom rada, za servis jahti koji je prilično drugačiji u odnisu na klasične djelatnosti koje su se do sada radaile u Crnoj Gori – naveo je Kalezić.

On je dodao da je prvi Dan otvorenih vrata namjerno organizovan u Bijeloj, kako bi priliku za posao dobili najprije stanovnici Bijele, mada je oglas za radnom snagom poslat agencijama za zapošljavanje širom svijeta, kako bi se možda oni koji rade na stranim kompanijama vratili kući.

Drugi Dan otvorenih vrata biće održan sjutra u Tivtu, a eventualan treći, zavisiće od kvaliteta kandidata koji će doći.

Holandksi Damen i Adriatic Marinas trenutno potražuju raznovrsne profile radnika brodogradilišne struke – od mehaničara, električara, one koji poznaju brodove iznutra i spolja, arhitekte, menadžere lokacije i ljudskih resursa.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top