Veliki prostor za saradnju MBA i Britanskog savjeta | Ekonomist

Veliki prostor za saradnju MBA i Britanskog savjeta

Postoji dosta prostora za saradnju Montenegro biznis alijanse i Britanskog savjeta, rečeno je na sastanku ambasadora Ujedinjenog Kraljevstva Iana Vitinga i predstavnika MBA.

Na sastanku su predstavljene aktivnosti MBA. Poseban akcenat je stavljen na aktuelne projekte MBA koji su orijentisani na smanjenja biznis barijera i promovisanja preduzetništva.

“Razgovarano je o eventualnoj budućoj saradnji MBA sa britanskom Ambasadom i Britanskim savjetom, vezano za zakonsku regulativu i edukaciju preduzetnika. Istaknut je značaj promovisanja preduzetništva i obuke preduzetnika, kao i značaj izgradnje regionalne mreže, kroz koju preduzetnici mogu razvijati međusobna iskustva. Konstatovano je da u tom dijelu ima dosta prostora za saradnju”, saopšteno je iz MBA.

Tema su bile i evro-atlanske integracije, odnosno izazovi koje očekuju crnogorske privrednike u ovom procesu i mogućnosti za saradnju u ovoj oblasti.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top