Velike kompanije raskidaju saradnju s Trampom

Donald Trump, milijarder i republikanski kandidat za predsjednika, je nedavno prokomentisao useljeničku politiku SAD-a tako što je imigrante iz Meksika nazvao silovateljima i dilerima. Čini se da se nakon tog rasističkog ispada kompanije s kojima je ranije sarađivao takmiče koja će prije raskinuti partnerstvo s njim.

Podugoj listi kompanija koje su odlučile da im saradnja s Trumpom kvari imidž u javnosti, među kojima su Macy’s, NBC, Univision i Farouk Systems, sada se pridružila i kompanija Serta koja se bavi prodajom dušeka. Dakle, ukoliko ste imali namjeru da potrošite između 1299 i 2999 dolara na dušek ukrašen imenom Donalda Trumpa, nemate sreće.

– Serta cijeni raznovrsnost i ne slaže se niti podržava nedavne izjave gospodina Trumpa – stoji u službenoj izjavi kompanije.

Prije raskida partnerstva, Serta je na svojoj stranici navodila kako je Donald Trump sinonim za ‘život na visokoj nozi, superiorni kvalitet i uspijeh’. Danas se čini da je Trump sinonim za loš imidž. Milijarder još nije komentarisao Sertin potez.

Izvor:  
Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top