Veći promet u trgovini motornim vozilima

Veći promet u trgovini motornim vozilima

Promet robe u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u Crnoj Gori u julu je u odnosu na isti period prošle godine porastao 2,6 odsto u tekućim cijenama i 2,3 odsto u stalnim.

Iz Monstata je saopšteno da je promet robe u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u julu u odnosu na jun skočio 1,9 odsto u tekućim cijenama i dva odsto u stalnim.

„Stopa prometa u trgovini na malo motornim vozilima i motociklima u prvih sedam mjeseci ove godine je u odnosu na uporedni period iznosila 6,7 odsto u tekućim cijenama i 6,5 odsto u stalnim“, navodi se u saopštenju.

Promet robe u trgovini na malo predstavlja vrijednost prodate robe preduzeća koja je prodata krajnjim potrošačima, odnosno stanovništvu za ličnu potrošnju i upotrebu u domaćinstvu, kao i preduzećima i građanima za obavljanje djelatnosti.

Indeksi prometa robe u stalnim cijenama su dobijeni deflacioniranjem indeksa u tekućim cijenama, odgovarajućim indeksima potrošačkih cijena.

Izvor:MinaBusiness

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top