Varufakisove ideje na stolu EU | Ekonomist

Varufakisove ideje na stolu EU

Brisel — Ministri finansija eurozone najverovatnije će 11. februara u Briselu održati vanredni sastanak da bi razgovarali o dužničkoj krizi u Grčkoj.

Ovo su rekli neimenovani evropski izvori za Frans pres.

Sastanak bi bio prva prilika za grčkog ministra finansija, Janisa Varufakisa, da se sretne sa svim kolegama iz 19-člane eurozone i “stavi svoje ideje na sto”, javlja francuska agencija.

Varufakis je u intervjuu Fajnešel tajmsu rekao da Grčka neće tražiti jednokratni otpis duga u visini od 315 milijardi eura, već će prije zatražiti zamjenu duga za nove obveznice, u sklopu nastojanja da smanji teret dugovanja.

Premijer Grčke, Aleksis Cipras, razgovaraće danas u Briselu sa predsjednicima Evropske komisije Žan-Klodom Junkerom i Evropskog saveta Donaldom Tuskom.

Očekuje se da će glavna tema današnjih razgovora biti najava Atine da će obustaviti pregovore sa “trojkom”, koju čine predstavnici EK, Evropske centralne banke i Međunarodnog monetarnog fonda, kao i program štednje na kome insistiraju kreditori.

 

Izvor: Tanjug

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top