Uvode avionske karte za stajanje | Ekonomist

Uvode avionske karte za stajanje

Peking — Prva kineska loukost aviokompanija Spring erlajnz ponovo planira da traži dozvolu nadležnih organa za uvođenje jeftinijih mjesta za stajanje putnika u avionima.

Takvu ideju je prvi put imao predsjednik upravnog odbora kompanije Van Čenhua još 2008. godine kada je zbog proslave kineske Nove godine došlo do nestašice avio i željezničkih karata, rekao je portparol kompanije Kineskom nacionalnom radiju.

“Neophodno je da se ispune mnogi uslovi, da se postigne dogovor sa proizvođačima aviona, dobije dozvola vlasti i ubijede klijenti u ispravnost takvog postupka”, objasnio je portparol Spring erlajnza.

Ako prijedlog bude prihvaćen, kompanije je spremna da pruži takve usluge, dodao je. Slične inicijative već su ranije imale irska aviokompanija Rajaner (Ryanair) i drugi prevoznici. Međutim, realizaciju ideje spriječili su propisi o bezbjednosti letova.

Ranije je Spring erlajnz imao promotivne avionske karte po ultraniskim cijenama od oko devet juana (1,40 dolara).

 

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top