Uticaj timskog rada na motivaciju zaposlenih | Ekonomist

Uticaj timskog rada na motivaciju zaposlenih

Radna mjesta današnjice podrazumijevaju visok nivo saradnje. Nedavna studija je pokazala kako kolektivno odlučivanje pozitivno utiče na motivaciju zaposlenih.

Studija, koja se sastoji od pet eksperimenata, je pokazala kako čak i naznaka da smo dio tima povećava motivaciju i zadovoljstvo na radnom mjestu. To u završnici utiče na želju za ostajanjem u timu i poboljšava izvršavanje radnih zadataka.

– Osjećaj da ste dio tima zaposlenih koji zajedno rade na zadatku poboljšava motivaciju. – tvrde autori.

Učesnici eksperimenata su se okupili u malim grupama od tri do pet saradnika, a onda su individualno započeli s rješavanjem zadatka, koji je osmišljen na način da u suštini bude nerješiv. Svakome je rečeno da za rješavanje zadataka može trajati koliko god vremena im je potrebno.

Polovini učesnika je rečeno da rješavaju zadatak kao dio tima i dobili su pomoćne informacije za koje im je rečeno da su pokušaji drugih sudionika njihove grupe. Drugoj polovini nije rečeno da su dio tima, a pomoćne informacije su im davali sami istraživači.

Moć tima

Poslije 25 minuta svakom učesniku je rečeno da mogu da odustanu od rješavanja, pa im je na kraju podijeljen upitnik. Rezultati su pokazali kako su oni kojima je rečeno da su dio grupe pokušavali da riješe zadatak 48 posto duže vremena od onih u kontrolnoj grupi. Takođe su ocijenili zadatak zanimljivijim.

Treba naglasiti kako istraživanje ne tvrdi da rad u grupi uvijek dovodi do ovakvih ishoda. Situacija sigurno ne bi imala jednake ishode kada bi ispitanici imali loše mišljenje o članovima svog tima.

– Istraživanje objašnjava kako socijalna interakcija pobuđuje intrinzičnu motivaciju, zbog čega se pojedinci više trude. – zaključuju autori studije.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top