Usvojen izvještaj o radu Solane | Ekonomist

Usvojen izvještaj o radu Solane

Upravni odbora JP Nacionalni parkovi Crne Gore (JPNPCG) usvojio je Odluku o usvajanju Izvještaja o radu za Solanu “Bajo Sekulić” u Ulcinju za period od septembra 2016 do avgusta 2017. godine.

Izvještaj se odnosi na ključne aktivnosti koje je JPNPCG sprovelo na ovom području u cilju očuvanja, zaštite i unaprjeđenja biodiverziteta. Takođe, UO je usvojio Odluku o obrazovanju Savjetodavnog tijela za Ulcinjsku solanu kao radno tijelo Upravnog odbora.

Kako je saopšteno iz JPNPCG u cilju razmatranja i donošenja odluka o ključnim pitanjima upravljanja, održana je Četvrta sjednica Upravnog odbora Javnog preduzeća za nacionalne parkove Crne Gore (UO JPNPCG).

“Nakon usvajanja Zapisnika sa prethodne dvije sjednice, UO je upoznat sa Statusom realizacije zaključaka sa prethodnih sjednica i konstatovao potrebu njihove pune implementacije”, navodi se u saopštenju.

UO je, kako se dodaje, usvojio Odluku o usvajanju Izvještaja o radu za Solanu “Bajo Sekulić” u Ulcinju za period od septembra 2016 do avgusta 2017. godine.

“Izvještaj se odnosi na ključne aktivnosti koje je JPNPCG sprovelo na ovom području u cilju očuvanja, zaštite i unaprjeđenja biodiverziteta. Takođe, UO je usvojio Odluku o obrazovanju Savjetodavnog tijela za Ulcinjsku solanu kao radno tijelo Upravnog odbora”, ističu iz JPNPCG.

Oni podsjećaju da je shodno zaključcima Vlade Crne Gore, JPNPCG, počev od 24.08.2015. godine, zakupac cjelokupne imovine privrednog društva AD Solana “Bajo Sekulić” u stečaju, kao i da je septembra iste godine JPNPCG pokrenulo inicijativu o formiranju Savjetodavnog tijela za solanu.

“Imajući u vidu da UO odlučuje o obrazovanju radnih tijela, u ovom slučaju se upotpunjava ranije osnovano Savjetodavno tijelo članovima iz drugih institucija kako bi se doprinijelo efikasnijoj saradnji na zaštiti, razvoju i promociji prostora Solane”, saopšteno je iz NPCG.

Na sjednici se, takođe, UO upoznao sa Izvještajem nezavisnog revizora za 2016. godinu.

“U vezi sa Informacijom o realizaciji projekata koji se finansiraju iz sredstava Kapitalnog budžeta, istaknuto je da je potrebno forsirati dinamiku realizacije istih i puno poštovanje zadatih rokova”, zaključuje se u saopštenju.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top