Uspješan test kompanija Ericsson, Verizon i Qualcomm - internet dostigao brzinu od 1 Gbps | Ekonomist

Uspješan test kompanija Ericsson, Verizon i Qualcomm – internet dostigao brzinu od 1 Gbps

Kompanije Verizon, Ericsson i Qualcomm Technologies, članica Qualcom Intercorporated grupe, uspješno su prešle granicu od 1 Gbps u brzini prenosa podataka. Ova premijera u telekomunikacionoj industriji je izvedena na komercijalnoj silicijumskoj mrežnoj infrastrukturi, a brzina preuzimanja podataka od 1,07 Gbps je postignuta korišćenjem Qualcomm Snapdragon TM X20 LTE modema, koji je prvi uređaj koji podržava LTE brzine iz kategorije 18. Ubrzanje prenosa podataka je dio evolucije LTE tehnologije i omogućiće da više korisnika ima pristup internetu velikih brzina kao i da se inovacije u segmentu bežičnog interneta brže odvijaju.

Ove kompanije su dostigle brzinu od 1,07 Gbps kroz 12 simultanih LTE strimova, što je omogućilo povećanje od 20 procenata u prenosu podataka i podjednako povećanje prosječne brzine prenosa. Osim Qualcom modema, korišćeni su i Radio System i LTE softver rješenja kompanije Ericsson. „Kao tehnološki lider, kompanija Verizon nastavlja da donosi inovacije svojim korisnicima. Ovo dostignuće još jednom pokazuje da dok sa jedne strane Verizon implementira napredne tehnologije koje naši korisnici upotrebljavaju u realnom okruženju, sa druge strane, uvijek tragamo za tim što će našim korisnicima biti potrebno u budućnosti,“ Izjavio je Nikola Palmer, direktor sektora za weireless mreže u kompaniji Verizon.

Frederik Džejdling, direktor sektora poslovnih mreža u kompaniji Ericsson, rekao je: „Ericsson radi sa kompanijama iz različitih industrija kako bismo poboljšali iskustvo krajnjih korisnika i razvili nove funkcije, te unaprijedili efikasnost LTE mreže. Dostizanje brzine od 1,07 Gbps sa kompanijama Verizon i Qualcom Technologies u komercijalnom okruženju predstavlja veliku prekretnicu na putu ka uspostavljanju 5G tehnologije.“

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top