Uskoro stiže Pepsi P1 telefon | Ekonomist

Uskoro stiže Pepsi P1 telefon

Zanimljiv korak američkog proizvođača bezalkoholnih pića.

Ako je vjerovati glasinama, uskoro stiže Pepsi pametni telefon.

Naime, tokom vikenda pojavile su se zanimljive glasine da kompanija Pepsi planira lansira vlastiti pametni telefon namijenjen prvenstveno tržištu Kine.

Telefon će nositi naziv Pepsi P1, a već su se pojavile i specifikacije ovog telefona, no popularni proizvođač bezalkoholnih pića za sada nije potvrdio jesu li ove informacije istinite ili ne.

Ako je vjerovati glasinama, specifikacije pokazuju da će Pepsi P1 telefon imati 5.5-inčni ekran rezolucije 1920 x 1080p, pokretat će ga MediaTek MT6592 procesor i imat će 2GB RAM-a.

Tu je i 16GB interne memorije, kao i 13MP kamera na poleđini, 5MP prednja kamera, baterija od 3000mAh i operativni sistem Android 5.1.

Pepsi se u proizvodnji ovog telefona najvjerojatnije udružio s nekim od kineskih proizvođača, za koji je licencirao svoj brend.

Prema informacijama koje su dostupne i dolaze iz Kine, Pepsi P1 telefon prodavat će se po cijeni od oko 205 dolara i službeno će biti predstavljen 20. novembra u Pekingu.

Izvor: zimo

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top