Uručene nagrade najboljima u turizmu | Ekonomist

Uručene nagrade najboljima u turizmu

U Kristalnoj dvorani podgroičkog hotela “Hilton“ sinoć je u organizaciji Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, a pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Crne Gore Filipa Vujanovića, održana 13. dodjela godišnjih nagrada u turizmu „Wild Beauty Awards 2017“.

Odluku o kategorijama i nagrađenima donio je Žiri za dodjelu “Wild Beauty Awards 2017” kojim je predsjedavao Damir Davidović, državni sekretar Ministarstva održivog razvoja i turizma, dok su članovi bili Željka Radak Kukavičić, direktorica NTOCG, prof. dr Ivo Županović, Zoja Đurović, direktorica srednje muzičke škole „Vasa Pavić“, Slađana Šoć, šefica kuhinje hotela „Hilton“, Bojana Popović, sportistkinja, Sanja Golubović, urednica i novinarka, Dejan Davidović, ugostitelj i Emil Kukalj, menadžer u NTOCG.

Žiri je ove godine donio nagradio čest najboljih u više kategorija, ali I dodijelio dva priznanja pojedincima i organizacijama za izuzetan doprinos unaprjeđenju kvaliteta turističke ponude u godini na izmaku. Prema odluci žirija, najbolji hotel u ovoj godini godini je hotel „Maestral Resot &Casino“ u Pržnu, pokraj Budve, dok je najbolji mali hotel, hotel „Majestic“  u istom gradu. Titulu najbolje plaže ove godine odnijela je plaž „Lučice“ u Petrovcu. Nagrada za najbolji restoran dodijeljenja je podgoričkom „Per Sempre“. Turistička organizacija barske opštine nagrađena je za unaprjeđenje turističke ponude. Najbolji turistički proizvod u ovoj godini je Tura „Sankama od Kolašina do Žabljaka“, kolašinske turističke agencije „Explorer“.

Kada su u pitanju priznanja, u kategoriji manifestacija, za najbolju je proglašena „Od Božića do Božića“, NVU Karampana i Lokalne turističke organizacija Kotora. Najbolji ovogodišnji festival je „Međunarodni festival klapa Perast“ , koji organizuje NVO Međunarodni festival klapa Perast.

Ove godine, po prvi put NTO Crne Gore dodijelila je i posebno priznanje za doprinos u oblasti obrazovanja u turizmu i unaprjeđenju regionalne saradnje prof. dr Slobodanu Unkoviću iz Beograda, koji je i ovogodišnji dobitnik najvišeg priznanja Svjetske turističke organizacije Ujedinjenih nacija za doprinos razvoja turizma u svijetu, njegov održivi razvoj i obrazovanje kadrova u turizmu.

Svečanoj ceremoniji uručenja ovih prestižnih nacionalnih priznanja prisustvovali su predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, potpredsjednik Skupštine Crne Gore Branimir Gvozdenović, ministar održivog razvoja i turizma Pavle Radulović, ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković, gradonačelnik Glavnog grada Slavoljub Stijepović, predstavnici diplomatskog kora i brojne zvanice iz sektora turizma, kulturnog i javnog života.

 

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top