Uprava carina u martu naplatila 53 miliona

Uprava carina je u martu naplatila 53,18 miliona eura neto prihoda, sedam odsto manje nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u februaru, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 37,41 milion eura, na akcize 13,38 miliona eura, na carinu 2,23 miliona, na porez na kafu 152,18 hiljada, a na ostale prihode 5,85 hiljada eura.

Iz Uprave je objašnjeno da je u martu naplaćeno 55,04 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 26,16 hiljada eura i akciznih u iznosu od 1,84 miliona eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše su zastupljeni akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 68 odsto, zatim akciza na duvanske proizvode sa 22 odsto i akciza na alkohol i alkoholna pića sa šest odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, čine prihodi po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.


Izvor: RTCG

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top