Uprava carina u avgustu naplatila 72,53 miliona eura | Ekonomist

Uprava carina u avgustu naplatila 72,53 miliona eura

Uprava carina u avgustu je naplatila 72,53 miliona eura neto prihoda, 15 odsto više nego u istom prošlogodišnjem periodu.

Prema podacima objavljenim na sajtu Uprave carina, od ukupno naplaćenih prihoda u julu, na porez na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu se odnosilo 43,96 miliona eura, na akcize 25,5 miliona, na carinu 2,86 miliona, na porez na kafu 198,07 hiljada EUR, a na ostale prihode 5,97 hiljada EUR.

Iz Uprave je objašnjeno da je u avgustu naplaćeno 73,94 miliona eura, ali da je bilo carinskih povraćaja sredstava u iznosu od 71,57 hiljada eura i akciznih u iznosu od 1,34 miliona eura.

U strukturi naplaćenih akciza najviše je zastupljena akciza na mineralna ulja, njihove derivate i supstitute sa 66,03 odsto, zatim na duvanske proizvode 23 odsto, a na alkohol i alkoholna pića 8,88 odsto.

Ostale prihode, kako je objašnjeno, između ostalih, čine primici po osnovu novčanih kazni u prekršajnom postupku, prihodi od prodaje carinske robe, kamate za neblagovremeno plaćanje carine i carinskih dažbina.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top