Uprava carina naplatila 93,18 miliona eura

Uprava carina je u februaru naplatila 93,18 miliona eura odnosno 6,42 odsto ili 5,62 miliona eura više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Iz Uprave carina je saopšteno da je izvršen povraćaj sredstava u iznosu od 1,3 miliona eura, i time ostvarena neto naplata od 91,88 miliona eura što je za 3,83 odsto više u odnosu na plan.

Prema strukturi naplaćenih prihoda, ostvarena naplata PDV-a pri uvozu iznosila je 60,113 miliona eura, čime je ostvaren rast prihoda od 8,27 odsto ili 4,59 miliona eura.

– Ostvarena naplata po osnovu carine (poreza na međunarodne trgovine i transakcije) iznosila je 3,176 miliona eura, što je za 9,6 odsto više u odnosu na isti period prošle godine, dok je od poreza na kafu prihodovano 294 hiljade eura a ostali prihodi iznosili su 7,7 hiljada eura – navodi se u saopštenju.

Po osnovu akcize naplaćeno je 29,6 miliona eura što je za 3 odsto više nego u prethodnoj godini.

– Posmatrano prema vrstama akciznih proizvoda, kod svih kategorija je zabilježen rast naplate prihoda – zaključuju iz Uprave carina.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top