Uprava carina naplatila 61,64 miliona | Ekonomist

Uprava carina naplatila 61,64 miliona

Uprava carina u aprilu je naplatila 61,64 miliona eura prihoda, 19,19 odsto više nego u istom periodu prošle godine, saopštili su njeni predstavnici.

Iz Uprave carina su kazali da prema strukturi naplaćenih prihoda dominira naplata poreza na dodatu vrijednost (PDV) pri uvozu, koja je iznosila 42,53 miliona eura, što je 27,01 odsto više nego u prethodnoj godini.

Po osnovu akciza naplaćeno je 16,75 miliona eura, čime je ostvaren rast prihoda od 4,51 odsto u odnosu na prethodnu godinu.

“Ostvarena naplata po osnovu carine, odnosno poreza na međunarodne trgovine i transakcije, iznosila je 2,19 miliona eura, što je 9,33 odsto više nego u istom periodu prošle godine”, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Iz Uprave su kazali da je ostvarena naplata poreza na kafu iznosila 160,58 hiljada eura, dok je naplata ostalih prihoda iznosila 2,87 hiljada eura.

“U odnosu na na dinamički plan budžeta za april, ostvareni neto prihodi su na nivou 119,84 odsto ili deset miliona eura više”, zaključuje se u saopštenju.


 

Izvor: Rtcg

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top