United Grupa ulaže 600 miliona u Zapadni Balkan

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržala je najavu United Grupe (SBB, Telemach, Total TV) da u narednih pet godina uloži više od 600 miliona evra u Jugoistočnoj Evropi, navodi se u saopštenju.

United Grupa, koja je vodeći kablovski operator u pružanju usluga televizije, interneta, fiksne i mobilne telefonije u Jugoistočnoj Evropi, nastala iz male kompanije koju je 2000. godine osnovao Dragan Šolak, ova sredstva će investirati u razvoj lokalne infrastrukture, kreiranje novih radnih mjesta i otvaranje novih poslovnih prilika.

Predsjednik EBRD, Ser Suma Čakrabarti se kao domaćin Godišnje skupštine i poslovnog foruma EBRD 2018. godine u Jordanu sastao sa predsjednikom Upravnog odbora United Grupe Draganom Šolakom, sa kojim je razgovarao o podsticanju ekonomskog rasta u regionu, navodi se u saopštenju.

Na zajedničkoj panel diskusiji sa top menadžmentom United Grupe, u okviru Godišnje skupštine, Alan Pilu, potpredsjednik EBRD za bankarske poslove, je izjavio: “Naša saradnja sa United Grupom kao i većinskim vlasnikom, kompanijom KKR, predstavlja pravu priču o uspjehu. Naša zajednička posvećenost regionu i dosadašnji rezultati ulivaju nam povjerenje i za buduće uspjehe, posebno zbog toga što United Grupa nastavlja da ulaže u region”.

Dragan Šolak je ovim povodom dodao: “Tokom 14 godina izgradili smo odnos povjerenja sa EBRD, čija podrška je bila neprocjenjiva i pomogla da United Grupa ostvari velike rezultate i podrži širi ekonomski uspjeh u regionu”.

EBRD je jedan od ključnih investitora u Jugoistočnoj Evropi sa oko milijardu evra vrijednosti novih projekata svake godine. Podrška regionalnoj integraciji putem investicija u infrastrukturu i fokusiranje na povezanost su među prioritetima banke u podsticanju privrednog razvoja i životnog standarda.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top