UNIQA grupa pokreće najveći investicioni program u istoriji kompanije | Ekonomist

UNIQA grupa pokreće najveći investicioni program u istoriji kompanije

Osiguravajuća grupacija UNIQA očekuje da u 2015. godini postigne rekordan poslovni rezultat, a u 2016. godini pokreće najveći investicioni i inovacioni program u istoriji kompanije, u vrijednosti od oko 500 miliona eura, kaže Andreas Brandšteter, generalni direktor osiguravajuće grupacije UNIQA.

Kako navode u saopštenju, osiguravajuća grupacija UNIQA ostvarila je ambiciozne ciljeve postavljene strategijom 2011. godine.

Na kraju trećeg kvartala 2015. godine, generisala je najbolji devetomjesečni rezultat u istoriji kompanije sa profitom (posle oporezivanja) u visini od 301,9 miliona eura i na putu je da u 2015. godini postigne rekordan poslovni rezultat. Od 2011. u kontinuitetu je povećavan i broj klijenata, sa 7,5 miliona na više od 10 miliona koliko ih ima danas.

“Za finansijsku 2015. godinu očekujemo ostvarenje najboljeg poslovnog rezultata od osnivanja kompanije”, kaže Andreas Brandšteter, generalni direktor osiguravajuće grupacije UNIQA i dodaje da taj rezultat, uz zdravu, jaku bazu kapitala i visoku operativnu profitabilnost, omogućava ovom vodećem austrijskom osiguranju da pokrene najveći investicioni i inovacioni program u istoriji kompanije.

On ocjenjuje i da se sektor osiguranja suočava sa ogromnim izazovima i drastičnim preokretima, i da samo oni koji investiraju sada mogu aktivno da oblikuju budućnost. Zbog toga, akcionari kompanije saglasili su se da se u cilju budućeg ekpanzivnog i održivog rasta kompanije, odreknu dijela dobiti i profita u 2016. godini i time podstaknu investicioni ciklus neophodan za ostvarivanje postavljenih ciljeva, koji će kompaniju podići na viši tehnološki nivo razvoja i dovesti do dodatnog povećanja broja klijenata.

“Bazirajući se na našem stabilnom ekonomskog položaju, pokrećemo najveći investicioni program u istoriji kompanije sa ulaganjima u visini od oko 500 miliona eura u toku narednih nekoliko godina. Na taj način ćemo biti u stanju da nastavimo putanju ambicioznog rasta i doći značajno bliže ostvarenju cilja da do 2020. godine postanemo najbolja osiguravajuća grupa u centralnoj i istočnoj Evropi. Takođe, naš cilj – povećanje broja klijenata na oko 15 miliona do 2020. godine ostaje na snazi”, naglašava generalni direktor osiguravajuće grupacije UNIQA.

Brandsteter ističe da će se glavni fokus investicija i budućeg razvoja kompanije odnositi na redefinisanje poslovnog modela, unapređenje stručnosti zaposlenih i neophodnu modernizaciju informacionih sistema.

“Pored digitalnog umrežavanja postojećih ponuda, koje je UNIQA uspešno promovisala u poslednjih nekoliko godina, moramo da uvedemo ponudu koju naši klijenti očekuju od osiguranja i pratećih usluga. Mi se transformišemo od kompanije koja samo pruža uslugu osiguranja u integrisanu osiguravajuću kompaniju koja pruža i usluge koje zadovoljavaju šire potrebe klijenata”, kaže Andreas Brandsteter.

Kao primjere novog investicionog i inovacionog programa, čiji će veliki dio biti realizovan tokom 2016. godine, direktor osiguravajuće grupacije UNIQA navodi da u budućnosti to može biti preko aplikacije kontrolisana “pametna kuća”, automobila koji sam vozi ili u vidu bilo kojeg oblika aktivnosti koji ima za cilj zdrav, bolji i duži život. “Ključni uslov za to je maksimalno približavanje nove tehnologije i mreže lokalnih UNIQA savjetnika klijentima”, zaključuje Brandsteter.

Izvor: CdM

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top