Unija poslodavaca dodjeljuje nagrade odgovornim kompanijama | Ekonomist

Unija poslodavaca dodjeljuje nagrade odgovornim kompanijama

Unija poslodavaca (UPCG) raspisala je konkurs za dodjelu nagrada za primjere dobre prakse kompanija u oblasti društveno odgovornog poslovanja, koji će biti otvoren do 25. oktobra.

Iz UPCG su saopštili da pravo učešća na konkursu imaju sva preduzeća registrovana u Crnoj Gori.

Svečana ceremonija dodjele nagrada, koju UPCG organizuje petu godinu zaredom, biće održana u decembru.

“Cilj dodjele nagrada je promocija primjera dobre prakse društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja osmišljavaju i primjenjuju takav pristup poslovanju”, kazali su iz UPCG.

Prema propozicijama konkursa, UPCG će preduzećima dodijeliti ukupno deset nagrada i to za poslovanje u oblastima brige za zaposlene, za životnu sredinu i za zajednicu.

UPCG će preduzeću koje je najbolje inkorporiralo društveno odgovorno poslovanje u sve tri oblasti dodijeliti Veliku nagradu.

Nagrade za društveno odgovorno poslovanje dodjeljuju se u kategoriji malih preduzeća, do 50 zaposlenih, srednjih do 250 i velikih, koja imaju preko 250 zaposlenih.

“Od pristiglih prijava, odnosno primjera dobrih poslovnih praksi, Evaluacioni odbor će izabrati najbolja preduzeća za svaku oblast i u svakoj kategoriji. Glavni kriterijumi za dodjelu nagrade su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane”, rekli su iz UPCG.

Iz UPCG su objasnili da zainteresovane kompanije mogu prijaviti najviše tri projekta po svakoj kategoriji, uz uslov da oni nijesu završeni prije 1. januara.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top