Unaprjeđivati odnose Crne Gore i Jordana

Crna Gora i Jordan u narednom periodu treba da rade na daljem unapređenju ekonomskih odnosa dvije zemlje i u tom pravcu od izuzetnog značaja je Sporazum o ekonomskoj saradnji između Vlade Crne Gore i Vlade Hašemitske Kraljevine Jordan, koji je u fazi pregovaranja.

Generalni direktor za multilateralnu i regionalnu trgovinsku saradnju i ekonomske odnose sa inostranstvom Goran Šćepanović održao je danas sastanak sa ambasadorom Hašemitske Kraljevine Jordan Fawwazom Al-Eitanom.

Ambasador Al-Eitan iskazao je zainteresovanost za bolje upoznavanje sa investicionim ambijentom u Crnoj Gori i ocijenio da bi prisustvo zemalja koje čine AGADIR (Sporazum o slobodnoj trgovini između Jordana, Egipta, Maroka i Tunisa) na tržištu Crne Gore trebalo da bude veće. Takođe, iskazana je i otvorenost za pristup Crne Gore tržištu zemalja članica AGADIR-a.

Šćepanović je upoznao ambasadora Al-Eitana sa uslovima investiranja u Crnoj Gori, od kojih je veoma značajno to da domaći i strani investitori imaju jednak tretman. Crna Gora, kako je dodao, konstantno radi na tome da unaprijedi poslovni ambijent kako bi postala konkurentnija i privlačnija za strane investitore.

Šćepanović mu je predstavio i programe podrške investotorima koje Ministarstvo ekonomije u kontinuitetu realizuje, uz podsjećanje da i drugi Vladini resori iz svojih oblasti sprovode slične mjere.

Na sastanku je razgovarano i ekonomskoj situaciji u Jordanu, koja je, prema riječima ambasadora, veoma otežana zbog velikog priliva emigranata iz Sirije i Palestine.

Redakcija
Redakcija
Redakcija <a href="http://ekonomist.me">Ekonomista</a> donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top