Ukrajina Rusiji uvodi zabranu letova | Ekonomist

Ukrajina Rusiji uvodi zabranu letova

Ukrajina je danas obavijestila ruske aviokompanije da im od 25. oktobra uvodi zabranu letova, a ruski premijer Dmitrij Medved je već najavio uzvratne mjere.

U skladu sa odlukom Savjeta za nacionalnu bezbjednost i odbranu Ukrajine i ukazom predsjednika države, objavljen je spisak oko 20 ruskih avioprevoznika kojima će sa stupanjem na snagu zimskog reda letjenja, u potpunosti ili djelimično biti zabranjeni letovi, prevoz i tranzit preko teritorije Ukrajine, prenio je Tas.

Na spisku su se, pored Aeroflota, našle i Transaero, Vim-avia, Gasprom-avia, Donavia, Orenburške aviolinije, Polet, Rosija, Red Wings, Sibir, Uralske aviolinije, Jakutija, Jamal i druge.

Po mišljenju sekretara predsjednika Rusije Dmitrija Peskova, odluka Kijeva će prekinuti aviosaobraćaj s Rusijom i ako bude primijenjena biće “još jedan akt bezumlja”.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je naložio Ministarstvu saobraćaja da razmotri pitanje uzvratnih mjera za ukrajinske aviokompanije, rekla je njegov pres sekretar Natalija Timakova, prenio je Interfaks.

Ministar saobraćaja Maksim Sokolov je ranije već najavio da će Moskva donijeti uzvratne mjere.

Ako namjera Ukrajine bude realizovana i njen vazdušni prostor bude zatvoren za ruske kompanije, ruske vlasti će biti prunuđene da donesu uzvratne mjere, rekao je on.

Izvor: Tanjug
Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top