Uhapšen Ivica Todorić | Ekonomist

Uhapšen Ivica Todorić

Vlasnik Agrokora Ivica Todrić uhapšen je danas u Londonu.

Hrvatska policija primila je obavještenje da je Ivica Todorić (1951.) u 9,04 sati po lokalnom vremenu pozvan u stanicu Charing Cross Police  u Londonu gdje je i uhapšen, na osnovu Evropskog naloga za hapšenje kojeg je po nalogu ŽDO-a Zagreb raspisala hrvatska policija, prenose mediji.

Na drugoj strani, izvori bliski Todoriću javljaju da se on sam predao policiji. U policiju je došao u pratnji svojih britanskih advokata. Ubrzo zatim, Todorić je pušten nakon što je uplatio kauciju u iznosu od 100,000 funti, a oduzet mu je pasoš i naređeno nošenje sigurnosne narukvice.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković komentarisao je vijest o hapšenju Todorića.

“Sve je to skladno EUN-u koji je izdao hrvatski MUP, odnosno hrvatska policija, i sada slijedi uobičajena procedura”, kaže premijer Plenković, koji je rekao da ne želi spekulisati o vremenskim okvirima.

“Postoji uobičajeni slijed skladno Zakonu o međunarodnoj saradnji između članica EU. On ima prava kao okrivljeni, ne želim spekulisati o bilo kakvim vremenskim okvirima”, objašnjava predsjednik hrvatske vlade.

Za Todorićem je prošle nedjelje izdat evropski nalog za hapšenje, pa se on našao na Europolovom popisu najtraženijih evropskih bjegunaca. Pretpostavlja se da će njegovi advokati tražiti da se zaštiti od izručenja Hrvatskoj.

Redakcija
Redakcija
Redakcija Ekonomista donosi ekonomske i poslovne vijesti iz Crne Gore i svijeta, doprinosi promovisanju dobrih poslovnih praksi i razvijanju preduzetničke svijesti.

Komentariši

Top